SEO για προβολή ιατρού στο διαδίκτυο

Το SEO (Search Engine Optimization) ή αλλιώς η βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης θα πρέπει να είναι σκοπός κάθε ιατρού. Πρακτικά σημαίνει ότι όταν ένας ασθενής αναζητεί πληροφορίες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε κάποια μηχανή αναζήτησης (π.χ. google.gr), η σελίδα του ιατρού θα εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις των οργανικών αποτελεσμάτων.

Διαβάστε  περισσότερες πληροφορίες για την προώθηση – προβολή ιατρού / ιατρείου στο διαδίκτυο δηλαδή για το ιατρικό marketing

Με αυτό τον τρόπο ο ιατρός μπορεί να κερδίζει καθημερινά εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες αναζητήσεις συνεπώς και ραντεβού!

Πώς μπορεί όμως μια σελίδα να εμφανιστεί ψηλά στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης; Είναι εύκολο; Υπάρχει κόστος;

Ακολουθεί ο 10λογος της επιτυχίας:

1. Καταρχάς θα πρέπει ο ιατρός να διαθέτει site!

2. To site θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που ορίζει η Google (on site site). πχ. να είναι mobile friendly, να είναι responsive, να έχει σωστά URLs, meta tags, headers, δομημένα δεδομένα και άλλα πολλά.

3. Είναι πολύ σημαντικό να είναι σωστά δομημένο το menu και να υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις κατηγορίες και τις υπο-κατηγορίες.

4. Το content marketing είναι πλέον απαραίτητο. Αυτό σημαίνει ότι η σελίδα, αφού δημιουργηθεί, θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανανεώνεται ως προς το περιεχόμενό της, να προστίθεται δηλαδή νέο υλικό

5. Θα πρέπει να έχουμε ενεργή παρουσία στα Social Media, πρακτική που πλέον αποτελεί κριτήριο που λαμβάνεται υπόψη στον αλγόριθμό της Google για το SEO.

6. Διαφήμιση στο Facebook. Όσες περισσότερες αναρτήσεις και όσους περισσότερους followers έχουμε, τόσο το καλύτερο.

7. Να έχουμε κανάλι στο youtube και να προσθέτουμε κάποια videos μέσα στον χρόνο. Το youtube αποτελεί το δεύτερο site παγκοσμίως σε αναζητήσεις μετά την Google!

8. Άρθρα σε ηλεκτρονικά περιοδικά και εφημερίδες με backlinks προς τη σελίδα μας.

9. Χρήση Google adwords, δηλαδή πληρωμένα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης ώστε να αυξήσουμε την κίνηση στις σελίδες που μας ενδιαφέρουν.

10. Οι φωτογραφίες και τα videos είναι ένα σημαντικό κομμάτι και στο site και στα social media! Είναι σημαντικό να έχουμε όμορφες φωτογραφίες, σε υψηλή ανάλυση που να ελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Ό,τι παρατάμε μας παρατάει. Θα πρέπει να έχουμε συνέπεια, υπομονή και σίγουρα το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει!

 

Τι είναι πρακτικά το SEO;

To SEO (Search Engine Optimization), είναι η διαδικασία κατά την οποία γίνονται βελτιστοποιήσεις μίας ιστοσελίδας προκειμένου να βρεθεί σε υψηλή θέση στις μηχανές αναζήτησης. Για να γίνει περισσότερο κατανοητό, το SEO βοηθάει την σελίδα να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό επισκέψεων μέσω των οργανικών (δωρεάν) αποτελεσμάτων. Προκειμένου να καταστεί εφικτό, πολύπλοκοι αλγόριθμοι λαμβάνουν υπόψη τους πολλούς παράγοντες. Στόχος των αλγόριθμων είναι να παρέχουν στους χρήστες τις πιο σχετικές σελίδες βάσει των αναζητήσεών τους αλλά και βάσει της δημοτικότητας της κάθε σελίδας. Το περιεχόμενο, οι λέξεις κλειδιά, οι υπάρχοντες εσωτερικοί ή εξωτερικοί σύνδεσμοι, ο τίτλος και η περιγραφή είναι κάποια από τα συστατικά στοιχεία που λαμβάνει υπόψη ο αλγόριθμος.

 

Γιατί να επιλέξω τη Forthright για την υπηρεσία του SEO;

Στη Forthright, το Ιατρικό Marketing είναι η εξειδίκευσή μας. Πιστεύουμε ακράδαντα στην αξιοπιστία των οργανικών αποτελεσμάτων και στα οφέλη που θα έχουν για τους πελάτες μας. Η εξειδικευμένη Performance Team μας, εγγυάται την επιτυχία του πελάτη μέσα από εξατομικευμένες προτάσεις βελτιστοποίησης της στρατηγικής. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις πρώτες σελίδες (στα οργανικά αποτελέσματα) που καταλαμβάνουν οι πελάτες μας στις μηχανές αναζήτησης σε όλες τις σχετικές λέξεις-κλειδιά! Στόχος μας είναι πάντα η επιτυχία του πελάτη και η καλλιέργεια διαπελατειακών σχέσεων εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού. Η συνταγή λοιπόν για την επιτυχία σας, είναι να μας εμπιστευτείτε για το SEO στο site σας προσελκύοντας μελλοντικούς πελάτες. Άλλωστε, η ομάδα του Marketing, απαρτίζεται από άτομα καταρτισμένα και πλήρως εκπαιδευμένα στο ιατρικό marketing.

Γιατί να επιλέξω το SEO και όχι τα AdWords;

Έρευνες έχουν δείξει και έχουν αποδείξει ότι οι χρήστες δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα οργανικά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει πως στρέφουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα εκείνα που οι μηχανές αναζήτησης βρίσκουν καταλληλότερα για το χρήστη. Οι προδιαγραφές που θα φέρουν τη σελίδα σας σε υψηλές θέσεις εμφάνισης, είναι πολλές και εξαρτώνται από το SEO. Έτσι παρατηρείται μία «δυσπιστία» των χρηστών ως προς τις διαφημίσεις (AdWords). Μάλιστα, το 80% των χρηστών θα επισκεφτεί οργανικά αποτελέσματα έναντι των πληρωμένων που ενδέχεται να βρίσκονται και σε υψηλότερη θέση. Τι πετυχαίνουμε λοιπόν με το SEO που δε συμβαίνει με τα AdWords; Αυξάνουμε την επισκεψιμότητά μας χωρίς επιπλέον διαφημιστικό κόστος. Η σελίδα σας θα προτιμάται από τους χρήστες καθώς οι ίδιες μηχανές αναζήτησης θα σας έχουν προσδώσει το κύρος και την αξιοπιστία για να βρεθείτε στις πρώτες θέσεις. Επιπλέον, τη στιγμή που τα AdWords φέρνουν τη σελίδα σας παροδικά στις πρώτες θέσεις, το SEO βελτιώνει εις βάθος τη σελίδα με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Η ForthRight είναι ένα εξειδικευμένο digital agency στον χώρο του ιατρικού Marketing που προσφέρει τις παραπάνω υπηρεσίες σε ιατρούς-κλινικές-φαρμακοποιούς-νοσοκομεία με εντυπωσιακά αποτελέσματα!

meletikaiprosfora

ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6082271 ή στο info@forthright.gr

Δείτε τα Σεμινάρια για SEO που προσφέρει η εταιρεία μας.