Κατασκευή Ιστοσελίδας: Τι χρειάζεστε για να την φτιάξετε σωστά

Στην σημερινή εποχή, όπου το ίντερνετ είναι ενεργό και καθημερινό μέρος της ζωής όλων μας και οι πληροφορίες όλες βρίσκονται στο διαδίκτυο, η κατασκευή ιστοσελίδας είναι πλέον αναγκαίο όσο για ενημερωτικούς, τόσο για εμπορικούς λόγους.

Εάν πραγματικά θέλετε η επιχείρηση σας να πετύχει και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, ξεκινώντας με μία ιστοσελίδα είναι σίγουρα το κατάλληλο βήμα.

Γιατί είναι σημαντική η ιστοσελίδα;

Η σημασία της ιστοσελίδας αποσκοπεί κυρίως σε σκοπούς πώλησης και του marketing. Έτσι μπορείτε να ελέγξετε, να προωθήσετε και να κάνετε στοχευμένες διαφημίσεις για το προϊόν ή την υπηρεσία σας.
Η ιστοσελίδα είναι ουσιαστικά η διαδικτυακή σας βάση όπου μπορείτε να ενημερώσετε  και να προωθήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας με τους πιθανούς και σταθερούς σας πελάτες, εύκολα και γρήγορα.

Η ιστοσελίδα σας παίζει επίσης πολύ μεγάλο ρόλο στο email marketing, καθώς εγκαθιστώντας την επιλογή του subscribe, μπορείτε να κρατάτε συνεχώς ενημερωμένους τους πελάτες για τα καινούργια προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία σας.

 

Κατασκευή Ιστοσελίδας

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Κατασκευής Ιστοσελίδας;

Η κατασκευή ιστοσελίδας σας προσφέρει αρκετά πράγματα, όπου κάποια από αυτά είναι:

 1. Είναι οικονομικά λειτουργική

Κατασκευάζοντας μία ιστοσελίδα γνωρίζετε ακριβώς:

 • Πόσα χρήματα σας κοστίζει
 • Πόσα χρήματα σας προσφέρει
 • Πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε για να πετύχετε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Μία καλά στημένη αποτελείται ιστοσελίδα από σωστό:

 

 1. Προσβάσιμο οποιαδήποτε στιγμή θέλετε

Η ιστοσελίδα (site) σας είναι εκεί για εσάς 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο. Δεν χρειάζεται να πάτε πουθενά, να ξοδέψετε καύσιμα, χρήματα, μονάχα τον χρόνο σας. Ειδικότερα εάν έχετε κατάστημα και πουλάτε σε λιανική ή ακόμη και σε χονδρική, φτιάχνοντας ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), σας εξασφαλίζει με την σωστή στρατηγική ότι θα αυξήσετε δραματικά τις πωλήσεις σας. Μερικές φορές, φτάνει σε τέτοιο βαθμό όπου τα έσοδα σας θα είναι μεγαλύτερα στο e-shop είναι μεγαλύτερα από εκείνα του φυσικού καταστήματος.

 

 1. Σας ανεβάζει την αξιοπιστία

Με την κατασκευή της ιστοσελίδας δίνετε στην επιχείρηση σας την δυνατότητα να αποκτήσει κριτικές και αξιολογήσεις, με σκοπό να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των υποψήφιων πελατών σας. Σίγουρα, οι καλές κριτικές ενθαρρύνουν έναν πιθανό αγοραστή, στο να γίνει πραγματικός!

 

 1. Απογειώνει τις πωλήσεις σας

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, φτιάχνοντας ένα e-shop, απογειώνετε τις πωλήσεις ακόμα παραπάνω από όσο πουλάτε στο φυσικό σας κατάστημα και ο λόγος είναι απλώς.Αρχικά, προσφέρετε στον πελάτη σας αυτό που ακριβώς θέλει οποιαδήποτε στιγμή το θέλει, άσχετα αν το κατάστημα σας είναι ανοιχτό ή κλειστό.Επιπροσθέτως, με το σωστό SEO, αυξάνετε τις πιθανότητες στο να φτάσετε στην κορυφή των οργανικών αποτελεσμάτων της Google στις λέξεις κλειδιά που θέλετε, με αποτέλεσμα όταν ένας υποψήφιος πελάτης αναζητάει το προϊόν σας, η ιστοσελίδα σας θα είναι η πρώτη που θα δει.

 

 1. Marketing

Έχοντας ένα site, σας δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας στρατηγικής του marketing. Μπορείτε να κοντρολάρετε το:

 • Που θέλετε να πουλάτε
 • Σε ποιες περιοχές & χώρες
 • Τι γλώσσα θέλετε να μιλάει το κοινό σας και πολλά άλλα

Αφού ξεκαθαρίσαμε τι σας προσφέρει μία ιστοσελίδα, πάμε να δούμε τι χρειάζεται να έχει.

 

Τι χρειάζεται για να πετύχει σωστά η κατασκευή ιστοσελίδας;

 1. Domain Name

Το domain name είναι ίσως από τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχει η ιστοσελίδα σας.

Χωρίζεται σε δύο τύπους:

 1. Ο ένας είναι να περιέχει την λέξη κλειδί σας, πράγμα το οποίο βοηθάει αρκετά στο SEO. Φανταστείτε ότι πουλάτε μπαταρίες και το domain name σας είναι batteries.gr. Βοηθάει απίστευτα στο να ανέβετε στα οργανικά αποτελέσματα της Google, όμως έχει ένα πολύ μεγάλο αρνητικό. Δεν μπορείτε να χτίσετε brand name. Σκεφτείτε, πως αν κλείσει αυτή η ιστοσελίδα, δεν θα υπάρχει ένα όνομα το οποίο θα έχει εδραιωθεί στην αγορά.
 2. Ο άλλος τύπος είναι να βρείτε ένα όνομα άσχετο με την λέξη κλειδί ή όχι ακριβώς, το οποίο ναι μεν θα σας χτίσει το brand name, αλλά δεν θα σας βοηθήσει αρκετά στο SEO.

Μπορείτε να ελέγξετε αν υπάρχει το domain name που έχετε σκεφτεί και να το αγοράσετε στο papaki.com.

 

 1. Εταιρικό email

Το δεύτερο πράγμα που χρειάζεστε είναι το εταιρικό σας email. Ευτυχώς, η εταιρεία που θα αγοράσετε το domain name σας, θα σας δώσει και την δυνατότητα να φτιάξετε και το δικό σας επαγγελματικό email.

 

 1. Κατασκευή Ιστοσελίδας

Το πιο σημαντικό κομμάτι αλλά και το θέμα αυτού του άρθρου είναι η κατασκευή της ιστοσελίδας σας, η οποία μπορεί να υλοποιηθεί με διάφορους τρόπους.

Μπορείτε να την φτιάξετε μόνος σας ή να σας την υλοποιήσει ένα digital agency (διαφημιστική εταιρεία), όπως είναι η ForthRight, η οποία είναι εξειδικευμένη στην κατασκευή ιστοσελίδων.

 

Κατασκευή Ιστοσελίδας

Φτιάξε την δικιά σου ιστοσελίδα δωρεάν
Μπορείτε να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα από την αρχή μόνος χρησιμοποιώντας πλατφόρμες δημιουργίας ιστοσελίδων, όπως είναι το wix.

Στο wix, όπως και σε άλλες παρόμοιες πλατφόρμες, μπορείτε να φτιάξετε ένα site σε έτοιμα templates, αλλάζοντας απλώς τα στοιχεία του έτοιμου template ή δημιουργώντας από την αρχή ένα.

Το να φτιάξετε μία δωρεάν ιστοσελίδα, είναι μία καλή αρχή για προσωπικούς σκοπούς, για να μεταφορτώσετε το portfolio σας και γενικά για ερασιτεχνικές δουλειές, καθώς οι δωρεάν ιστοσελίδες βασίζονται πάνω σε plug-ins και όχι σε custom κώδικα.

 

Κατασκευή Ιστοσελίδας

Φτιάξτε την ιστοσελίδα σας σε διαφημιστική εταιρεία
Η άλλη επιλογή που έχετε είναι να υλοποιήσετε την ιστοσελίδα σας σε μία εξειδικευμένη στην κατασκευή ιστοσελίδων διαφημιστική εταιρεία, όπου το site σας θα προγραμματιστεί ειδικά για εσάς από επαγγελματίες προγραμματιστές.

Πρέπει να αναλογιστείτε καλά προτού αποφασίσετε  σε ποια κατεύθυνση θα κινηθείτε, καθώς μία ιστοσελίδα απαιτεί κάποιες τεχνικές προδιαγραφές, όπως:

 

 • Να είναι Responsive

Πλέον, οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι responsive, δηλαδή προσαρμόζονται ανάλογα με τις διαστάσεις της οθόνης της συσκευής που την βλέπετε. Παλαιότερα, όταν δεν υπήρχε η τεχνολογία του responsive, έπρεπε όταν βλέπετε το site από το κινητό σας να πηγαίνετε από τα αριστερά στα δεξιά για να διαβάσετε τις πληροφορίες που θέλετε, ενώ πλέον, οι πληροφορίες προσαρμόζονται ανάλογα με την οθόνη σας.

 

 • Θα πρέπει να είναι δυναμική

Οι ιστοσελίδες όταν δημιουργούνται θα πρέπει εύκολα και γρήγορα να μπορούν να αλλάξουν, να εξελιχθούν, να προστεθεί ή να αφαιρεθεί περιεχόμενο, κλπ. Υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες που μπορείτε να φτιάξετε την ιστοσελίδα σας, όπως είναι η:

 • WordPress
 • Joomla
 • Drupal
 • Magento

Συνήθως χρησιμοποιείται η πλατφόρμα WordPress, καθώς είναι η πιο εύχρηστη και απλή, τόσο για τον προγραμματιστή, όσο και για τον πελάτη που θέλει να κάνει αλλαγές στην σελίδα του.

 

 • Το design της ιστοσελίδας

Ένα site είναι ένα άψυχο περιεχόμενο που περιμένει να το γεμίσετε με πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό. Συνήθως, αυτός ο οποίος αποφασίζει και προτείνει το design της ιστοσελίδας είναι το γραφιστικό τμήμα της εταιρείας. Η εταιρεία μας διαθέτει ένα πλήρες εξοπλισμένο γραφιστικό τμήμα με καταρτισμένους επαγγελματίες γραφίστες, έτοιμο να σας παρέχει υψηλής ποιότητας γραφιστικές υπηρεσίες.

 

 • Πρέπει να είναι SEO Friendly

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο είναι αυτή της Google, καθώς και όλες οι επιχειρήσεις που έχουν ιστοσελίδα, είναι καταχωρημένες σε αυτήν. Κατασκευάζοντας μία ιστοσελίδα η οποία θα είναι φιλική στο SEO, εξασφαλίζετε την εισαγωγή της εταιρείας σας στα οργανικά αποτελέσματα της Google, και αν είναι αρκετά καλά δομημένο… μπαίνετε στην τροχιά της κορυφής των οργανικών αποτελεσμάτων!

 

 • Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας

Το πιο σημαντικό κομμάτι ενός site είναι το περιεχόμενο του. Ο πραγματικός ορισμός του περιεχομένου ονομάζεται copywriting και κατατάσσεται στην κατηγορία του Content Marketing. Το σωστό copywriting γίνεται με μεθοδικότητα, στρατηγική και πάνω από όλα ικανότητες συγγραφής, καθώς για να μετρήσει ένα κείμενο στην Google πρέπει να είναι πάνω από 900 λέξεις.

Οι επαγγελματίες Digital Account Specialists της ForthRight, είναι άρτια εκπαιδευμένοι επαγγελματίες οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι από την Google.

 

 1. Φιλοξενία της ιστοσελίδας σας

Αφότου πραγματοποιηθεί η κατασκευή της ιστοσελίδας σας, έρχεται σε σειρά η φιλοξενία της ή αλλιώς το λεγόμενο hosting. Οι εταιρείες που παρέχουν την υπηρεσία του hosting διαθέτουν servers, οι οποίοι φιλοξενούν την ιστοσελίδα σας και επιλέγονται με βάση διάφορα κριτήρια, όπως είναι:

 • Η χωρητικότητα σε Gb, η οποία κρίνεται με βάση τον όγκο της ιστοσελίδας σας
 • Η κίνηση (traffic) που δέχεται, δηλαδή πόσοι χρήστες μπαίνουν στην ιστοσελίδα σας
 • Η τοποθεσία του server, που έχει να κάνει με το σε ποια χώρα θέλετε να δώσετε βάση

forthright

forthright